Ny daglig leder i Soleie

Lars Erik Holmen er nylig ansatt som daglig leder i Soleie. Nå skal han ta selskapet videre i ambisjonen om å gjøre det enklere for leietakere og byggeiere å få solstrøm fra store tak.

Lars Erik Holmen (43) kommer fra stilling som COO i Solcellespesialisten. Størsteparten av sin fartstid har han fra Nessco-gruppen og senere som COO i det Ferd-eide selskapet Servi Group. Holmen har allsidig kompetanse fra hele verdikjeden innen industri og lang erfaring med forretningsutvikling og ledelse.

Når han nå går inn i Soleie, tar han over ledelsen i et selskap i full fart. Selskapet som spesialiserer seg på finansiering og utleie av solcelleanlegg til større bygg, skal fylle et stort behov i markedet:

Gjennom Soleie får kunden egenprodusert grønn og billig strøm, uten å måtte ta investeringen.

– Jeg gleder meg til å ta Soleie videre. Med solide eiere i ryggen har vi mulighet til å ta økonomisk og teknologisk risiko og se på investeringene til selskapet i et mer langsiktig perspektiv. Dette er et godt utgangspunkt for å oppnå vår ambisjon, som er å være en betydelig bidragsyter til et skifte mot mer bærekraftige løsninger i det norske markedet, sier daglig leder Lars Erik Holmen.

 

Første solcelleanlegg allerede klart

Det første prosjektet til Soleie på LEMANs varehus i Vestby viser hvor raskt byggingen kan gå. Etter avtalen ble signert i juni er første byggetrinn av solcelleanlegget nå klart. Anlegget på 8000 kvadratmeter står på taket av varehuset og vil bli ett av Norges største når siste byggetrinn er gjennomført. Anlegget vil produsere 1 160 000 KWh, som skal dekke cirka 60 prosent av byggets energibehov.

– Kortreist solkraft har enormt mye potensiale og som prosjektet hos LEMAN viser, er veien fra beslutning er tatt til man kan utnytte egenprodusert fornybar energi kort. Dette prosjektet er et godt eksempel på hvordan Soleie realisere bærekraftstiltak sammen med leietaker og byggeier, sier Holmen.

 

Solide eiere

Soleie er eid av Akershus Energi og Østfold Energi, som har solid erfaring med kraftproduksjon. Ifølge Martin Vatne, styreleder i Soleie, har man så vidt sett begynnelsen på en solcellerevolusjon på norske bygg.

– Med Lars Erik får vi en ressurs av et helt eget kaliber om bord. Med han i front er vi sikre på at Soleie vil fylle et økende behov i markedet. Ved å gjøre det enkelt å få egen solstrøm for store næringsbygg bidrar Soleie til mer bærekraft i våre regioner. Med Akershus Energi og Østfold Energi som langsiktige eiere, står vi stødig gjennom hele livsløpet til solcelleanlegget, slik kan vi sikre virkelig bærekraft og ikke bare kortsiktig profitt, sier Vatne.

Lars Erik Holmen Soleie
Lars Erik Holmen

Jeg gleder meg til å ta Soleie videre. Med solide eiere i ryggen har vi mulighet til å ta økonomisk og teknologisk risiko og se på investeringene til selskapet i et mer langsiktig perspektiv.

Lars Erik Holmen

Daglig leder

Andre artikler

Soleie Leman Bulk Fusen

Skal bygge et av Norges største solcelleanlegg på tak i Vestby

Det nystartede selskapet Soleie AS har signert sin første avtale og skal i løpet av året bygge et av Norges største solcelleanlegg på LEMANs varehus i Vestby.

AE OE Soleie

Østfold Energi kommer inn som partner i Soleie

Akershus Energi etablerte Soleie AS i 2020 og nå kommer Østfold Energi inn som partner i selskapet. De to fornybarprodusentene vil eie 50 prosent av selskapet hver.