Skal bygge et av Norges største solcelleanlegg på tak i Vestby

Det nystartede selskapet Soleie AS har signert sin første avtale og skal i løpet av året bygge et av Norges største solcelleanlegg på LEMANs varehus i Vestby.

Anlegget blir på hele 8000 kvm, og bygges på taket av varehuset som er eid av Bulk Infrastructure Group AS. Årlig vil solcelleanlegget produsere 1 160 000 kWh fornybar energi, som skal dekke ca. 60% prosent av byggets energibehov.

– Det er viktig for oss i LEMAN at vi, sammen med våre kunder, etterlater oss et miljøavtrykk som er så lavt som mulig. Bygget vårt er allerede BREEAM-sertifisert «Very Good», noe vi er stolte av. Nå som vi skal utvide, er det viktig for oss å ha fokus på bærekraft. Her har Bulk, sammen med Soleie og Solenergi FUSen, presentert en god løsning, som muliggjør at vi får installert et topp moderne solcelleanlegg. Med denne avtalen blir vi den første kommersielle 3PL leverandøren i Norge som bruker solceller til sitt energiforbruk, sier Christer Busse, CEO i LEMAN Norge.

 

Minimerer risiko

Soleies forretningsmodell gir byggeiere og leietakere enklere tilgang til kortreist, fornybar strøm fra eget tak.

Selskapet, eid av Akershus Energi og Østfold Energi, er en langsiktig partner som bygger, finansierer, drifter og vedlikeholder solcelleanlegget.

– På den måten minimerer vi risiko og investeringer for kunden. Samtidig bidrar vi til økt produksjon av fornybar energi, sier Heidi Theresa Ose, styremedlem i Soleie

Ifølge Ose blir norske selskaper stadig mer opptatt av hvordan de konkret kan bidra til en grønn omstilling.

– Vi er til for å møte nettopp det behovet. Vi er derfor veldig fornøyde med å ha fått på plass en avtale med LEMAN og Bulk – to selskaper om går foran med kontinuerlig satsing på bærekraftige løsninger, sier hun.

 

Konkurransedyktig modell

Bulk Infrastructure Group AS eier flere datasentre, nasjonal og internasjonal fiberinfrastruktur samt nærings- og logistikkeiendommer. Bulk har siden oppstarten i 2006, utviklet et stort antall prosjekter innenfor disse forretningsområdene.

– I samarbeid med Soleie, kan Bulk nå tilby våre leietakere en konkurransedyktig modell for solkraftproduksjon. Økt solkraftproduksjon er for oss i Bulk et viktig bærekraftstiltak, som gir varig verdi både for hvert enkelt prosjekt og for miljøet, sier Rune Bang, avdelingsleder prosjekter i Bulk Infrastructure.

Solcelleanlegget skal stå ferdig i løpet av høsten 2021 og leveres i samarbeid med Solenergi FUSen AS.

– Dette prosjektet viser en vinnende kombinasjon hvor to store aktører kan bygge fornybar energiproduksjon med finansiering fra Soleie. Solenergi er nok en gang en del av løsningen og vi i FUSen har gleden av å levere et godt anlegg som varer lenge, sier Thor Christian Tuv, daglig leder i Solenergi FUSen.

Soleie_Leman_Bulk_Fusen
Soleie_Leman_Bulk_Fusen

Det er viktig for oss i LEMAN at vi, sammen med våre kunder, etterlater oss et miljøavtrykk som er så lavt som mulig. Bygget vårt er allerede BREEAM-sertifisert «Very Good», noe vi er stolte av.

Christer Busse

CEO i LEMAN Norge.

Andre artikler

Kan hente ut over én million kWt solenergi årlig fra byggene

Dahle Gruppen satser stort på solcelleanlegg fra Soleie AS: Da Dahle Gruppen startet prosjekteringen av Dahles Auto Bruktbilsenter sitt nye bruktbilsenter på Råbekken, var det naturlig å forsyne det med solenergi.

Lars Erik Holmen

Grønn og billig strøm uten investeringsrisiko

Har man et stort næringsbygg med gode flater på taket, må man ha solceller i dagens marked.

Soleie bidrar til klimavennlig bygg i Lillestrøm

Kvartal 1, en høyreist og moderne bygningskropp, er nå noe av det første man møter ved ankomst Lillestrøm stasjon. På taket er det installert solcellepaneler fra Soleie.