Solstrøm fra Soleie til klimavennlig bygg i Lillestrøm

Kvartal 1, en høyreist og moderne bygningskropp, er nå noe av det første man møter ved ankomst Lillestrøm stasjon. På taket er det installert solcellepaneler fra Soleie.

Å kunne levere solstrøm til et så visjonært bygg er et bevis på at Soleie tilbyr et attraktivt produkt. Bygget er spekket med grønne løsninger, og det er gjennomgående gjort valg som gjør at man oppnår miljøsertifiseringer. På takarealene er det blant annet anlagt sedumtak og den såkalte «bibliotekshagen» skal også brukes til dyrking av vekster.

Men aller øverst på høyblokka er bygget «kronet» med solcellepaneler som bidrar til at bygget produserer sin egen energi. Valget falt på Soleie.

En kundevennlig løsning

– Vi er veldig takknemlige for at eiendomsselskapet Lillestrøm Delta valgte å leie solcelleanlegg av Soleie. På denne måten får byggeier tilgang til solstrøm uten å måtte bære investeringen og drift av anlegget selv. Solstrøm er et viktig bidrag til å gjøre bygget mer energivennlig og minimere fremtidige energikostnader for leietakerne i bygget, sier Lars Erik Holmen, daglig leder i Soleie.

Solstrøm – en fordel for utbygger

– Isolert sett gir solcellepanelene fra Soleie strøm til å drifte ventilasjonsanlegget i 11. etasje, ellers går det til bygget generelt. Vi tenker at dette er arealer som bør utnyttes på et moderne bygg, samt at det er en viktig del av bildet for å oppnå Breeam Nor Excellent-sertifisering, forteller Charlotte Bergerud, prosjektkoordinator i Lillestrøm Delta.

– Løsningen fra Soleie bidrar til at bygget blir bærekraftig. Soleie presenterte også en enkel forretningsmodell hvor Soleie står for eierskap, service og drift – det eneste vi trenger å tenke på er at vi mottar strøm fra ren solenergi. Det gjør at Soleie passer godt til et prosjekt som Ekko-bygget, avslutter Charlotte.

Ekko-bygget
Ekko bygget i Lillestrøm. Foto: Lillestrøm Delta
Charlotte, Lillestrøm Delta

Det eneste vi trenger å tenke på er at vi mottar strøm fra ren solenergi. Det gjør at Soleie passer godt til et prosjekt som EKKO-bygget.

Charlotte Bergerud

Prosjektkoordinator

Andre artikler

Soleie Dahles Auto, med solenergi på tak, 2022

Kan hente ut over én million kWt solenergi årlig fra byggene

Dahle Gruppen satser stort på solcelleanlegg fra Soleie AS: Da Dahle Gruppen startet prosjekteringen av Dahles Auto Bruktbilsenter sitt nye bruktbilsenter på Råbekken, var det naturlig å forsyne det med solenergi.