Grønn og billig strøm uten investeringsrisiko

Har man et stort næringsbygg med gode flater på taket, må man ha solceller i dagens marked.

Lars Erik Holmen står på taket av logistikkselskapet DSV i Vestby og skuer ut over 2200 nymonterte solcellepaneler som produserer 800 000 kilowattimer i året. Soleie spesialiserer seg på finansiering og utleie av solcelleanlegg til større private og offentlige bygg.

– Det vi tilbyr våre kunder er egenprodusert solstrøm uten å måtte ta investeringen selv. Kunden får et nøkkelferdig solcelleanlegg som produserer grønn strøm fra dag én.

Holmen er klokkeklar.

– Har man et stort næringsbygg med gode flater på taket, må man ha solceller i dagens marked.

Sparer millioner i investeringer

Mange er ikke klar over muligheten Soleie gir dem til å leie solcelleanlegg.

– Vi har kompetansen og investeringskapitalen, sier Holmen som oppfordrer firmaer til å gjøre andre energibesparende tiltak som isolering, bytte av vinduer og ventilasjon og la Soleie ta seg av solcelleanlegget. Byggeier slipper å investere mange millioner i solcelleanlegg på eget tak, men får alle fordeler ved å ha anlegget.

Leiesummen målt mot antatt solproduksjon er langt under én krone kilowatten. Det tilsvarer en spotpris på langt under 60 øre.

– Vi samarbeider med de ledende teknologileverandører i Norge. Det sikrer at vi alltid har den beste teknologien som er tilgjengelig.

Det er Soleie som skal gjøre service og vedlikehold på anlegget i leieperioden satt til 30 år.

– Vi har åpenbar interesse av å ha det beste utstyret som fins på markedet, smiler Holmen.

Sparer og tjener penger gjennom billig solstrøm

Soleie ble etablert av de to eierne Østfold Energi og Akershus Energi for snart tre år siden.

– Selskapet er etablert for å hjelpe offentlige og private byggeiere til å få lettere tilgang til kortreist solstrøm. De har bygd opp Soleie som en ny gren innen fornybar kraft. Eierne våre har lang historie med å levere energi, og vi er en solid partner.

Soleie leier ut solcelleanlegget til en fast avtalt pris. Leietager av anlegget får store besparelser opp mot sin alternative strømkonsum.

– De får solstrøm som er spesialdesignet etter kundens forbruksmønster. Vi kartlegger det historiske strømforbruket time for time, og bygger et anlegg tilpasset det.

Den største besparelsen for leietaker er å få mest mulig solstrøm når de forbruker strøm selv. Da sparer de el-avgift og nettleie. Og de slipper å betale spotpris.

Og ikke nok med det.

– De dagene sola gir fra seg mer energi enn bygget bruker, selger kunden overskuddsstrømmen på det åpne markedet til fortjeneste. Det er leietaker som får all profitt på strømmen fra solcelleanlegget som går tilbake til markedet.

 

Denne saken ble først publisert på naringsliv.no

Lars Erik Holmen

Det er ikke noe diskusjon om solstrøm lenger. Alle skal ha det. Spørsmålet er hvordan man skaffer seg det.

Lars Erik Holmen

Daglig leder i Soleie

Andre artikler

Mjørud reduserer klimaavtrykket med solenergi

Teknologibedriften Mjørud i Rakkestad er på stadig jakt etter nye tiltak for å redusere energikostnader og det klimaavtrykket de etterlater seg. Snart tar de i bruk et omfattende solenergianlegg som Soleie har montert og leier ut på taket av produksjonsbygningen på Rudskogen.

Bulder Verksted valgte solcelleanlegg fra Soleie helt uten investeringer

Bulder Verksted på Lindeberg valgte investeringsfritt solcelleanlegg fra Soleie da de ønsket å redusere kraftkostnadene og øke miljøprofilen. – Går det som vi håper og tror, skal man ikke se bort fra at vi etablerer lignende anlegg på flere av våre øvrige verksteder, sier daglig leder i Bulder Verksted AS, Hans-Olav Løen.

Barcobygget har våknet til liv

Området fra Seutkrysset og mot Fredrikstad langs RV110, var for få år siden en skamplett, et sted man helst ikke viste frem med gjester i bilen. I dag fremstår strekningen totalt annerledes, med god utnyttelse av areal og funksjonelle bygninger. Ikke minst gjelder dette Barcobygget på Seut Brygge.