Bulder Verksted valgte solcelleanlegg fra Soleie helt uten investeringer

Bulder Verksted på Lindeberg valgte investeringsfritt solcelleanlegg fra Soleie da de ønsket å redusere kraftkostnadene og øke miljøprofilen. – Går det som vi håper og tror, skal man ikke se bort fra at vi etablerer lignende anlegg på flere av våre øvrige verksteder, sier daglig leder i Bulder Verksted AS, Hans-Olav Løen.

Bulder Verksted er landsdekkende og har for tiden ni ulike lokasjoner over hele landet. Verkstedene utfører reparasjoner, vedlikehold, EU-kontroll, sertifisering, levering av deler, service og teknisk rådgivning til små og store markedsaktører. Deres teknikere og mekanikere har solid produktkunnskap og lang erfaring. Avdelingen på Lindeberg er tilsluttet Meca Tungbilkjeden og flyttet ganske nylig inn i Bulk Park Lindeberg som er eid av Bulk Industrial Real Estate.

Bærekraftige løsninger

– Bulder Verksted eier ingen av verkstedbygningene selv noe sted i landet og er avhengig av samarbeid med bygningseier når vi skal etablere solcelleanlegg. Konseptet til Soleie som leier ut hele anlegg til fastpris er ofte akseptabelt for de fleste, da eierne slipper å investere i anlegg som er kapitalkrevende, og lønnsomheten dessuten er avhengig av fremtidige kraftkostnader. Bulder Verksted ønsker å styrke sin miljøprofil og fremstå som en leverandør med bærekraftige løsninger. Vi har mange store entreprenører og offentlig virksomhet på kundelistene, og etterspørselen etter bærekraft blir stadig vanligere. Derfor er det viktig for oss å redusere vårt kraftforbruk, sier Hans-Olav Løen.

Attraktive anlegg

Verkstedene i kjeden har stor variasjon på bruk av elektrisk kraft, men de fleste av verkstedbygningene er både 50 og 60 år gamle, og isolasjonen er ikke alltid den beste. I så måte skiller verkstedet på Lindeberg seg ut, men kraftforbruket er likevel så høyt at det er attraktivt med et solcelleanlegg.

– Vi har allerede satt Soleie og våre øvrige bygningseiere i kontakt, så får vi se hvor dette ender. Det er iallfall enkelt å akseptere Soleies løsninger.

Tilpasset forbruket

– Vi er veldig fornøyde med å ha Bulder Verksted som kunde. Det er en type kunde som passer godt til vår leiemodell, siden de leier verkstedbygningene av andre. Nå har vi etablert et solcelleanlegg som er tilpasset deres forbruk med mye aktivitet og bruk av tungt utstyr på dagtid. Vi er sikre på dette blir bra, sier prosjektleder i Soleie Håkon Helsengreen.

Bilde Bulder Verksted valgte solcelleanlegg Soleie

Andre artikler

Mjørud reduserer klimaavtrykket med solenergi

Teknologibedriften Mjørud i Rakkestad er på stadig jakt etter nye tiltak for å redusere energikostnader og det klimaavtrykket de etterlater seg. Snart tar de i bruk et omfattende solenergianlegg som Soleie har montert og leier ut på taket av produksjonsbygningen på Rudskogen.

Barcobygget har våknet til liv

Området fra Seutkrysset og mot Fredrikstad langs RV110, var for få år siden en skamplett, et sted man helst ikke viste frem med gjester i bilen. I dag fremstår strekningen totalt annerledes, med god utnyttelse av areal og funksjonelle bygninger. Ikke minst gjelder dette Barcobygget på Seut Brygge.

OTS Eiendom satser stort på solenergi

I Bjørkelangen Næringspark har flere av OTS Eiendom sine leietakere inngått avtale om å leie solcelle-energi fra eget tak via Soleie. Det betyr i praksis stabilitet i energikostnader og ikke minst forbedret CO2-avtrykk.